Zet twee comedians die ogenschijnlijk niets met elkaar hebben in één ruimte bij elkaar en laat ze praten over de huidige tijd. Dat is het recept voor een hilarische avond. Richten ze hun gedachten ook nog eens op het verschil tussen mannen en vrouwen en het resultaat is een avond vol inzichten waar je keihard om moet lachen. Comedians Silvester Zwaneveld en Berit Companjen toeren door het land met hun komische voorstelling ‘Hij zei, zij zei’.

Voor cabaretier Silvester Zwaneveld is het een grote, interessante ommezwaai. Omdat hij in vroeger tijden furore maakte met het cabaretduo ‘Arie en Silvester’, waarin ze niet vies waren van een seksistische grap meer of minder. Hoe anders is het nu?

Zwaneveld: ‘Veel van de vroegere Arie & Silvester-grappen zouden nu niet meer kunnen. Daarom was het een leuke uitdaging om toch scherp te kunnen zijn, maar ook respectvol te blijven naar iedereen. Daarom wensen we niet alleen alle dames en heren welkom, maar ook alle hij’en/hemmen, zij’en/haren, hunnen/hennen, die’en/diensen en het/hetten. Iedereen is welkom. Maar het is wel prettig als je over de nodige zelfspot beschikt.’

Van de twee comedians is hij misschien het bekendst, maar Berit Companjen timmert op eigen houtje al flink aan de weg. Zij is een vaste speler bij het Rotterdamse Comedy Club Haug. Daar scoort ze hoge ogen met haar stevige en scherpe conferences.

Berit Companjen: ‘Ik spreek gewoon uit dat ik dik ben, want dat is een feit. Het zijn andere die er een oordeel aan hangen. En verder snap ik vrouwen zelf ook niet zo goed. Maar ook mannen niet. De dynamiek tussen die twee is één groot raadsel en ja, daar gaat het dan ook over in de show.’

De pers over Hij zei, zij zei’

  • Theaterparadijs: “… een fantastische combinatie…”
  • ILOVETHEATER: “…ik heb in lange tijd niet zo gelachen…”
  • THEATERKRANT: “… veel van wat ze brengen is herkenbaar…”

(Tekst: Sanne Wiarda)